Izvor:
14.09.2019 u 19:53
0

RUSIJA: Ruska raketa koja može da leti „non-stop“ biće spremna za rat!

Ruska raketa koja može da leti "non-stop“ sa nuklearnim pogonom i može da koristi slabosti zapadne odbrane „biće spremna za rat do 2025. godine“.

Super oružje Vladimira Putina Burevesnik spremno je za razmeštanje ranije nego što se očekivalo, saznaju američki obaveštajci.

Kremlj Burevesnik doživljava kao nisko leteću krstareću raketu sa "stelt"osobinama, koji postojeći zapadni odbrambeni sistemi ne mogu da presretnu, a mkoja može da ponese nuklearne bojevne grabe do bilo koje tačke na svetu. Putin je to nazvao "radikalno novom vrstom naoružanja" sa "neograničenim dometom i neograničenom sposobnošću manevrisanja".

"Rusija je posvećena ogromnim ulaganjima u nove sisteme poput ovog kako bi porazila američku protivraketnu odbranu", upozorio je Džefri Luis, stručnjak za nuklearno oružje iz Midlsburi instituta za međunarodne studije u Montereju. "Mi se krećemo ka trci u naoružanju."

Najnovije otkriće dolazi uprkos prošlomesečnoj eksploziji tokom probe oružja „sudnjeg dana“ u Belom moru, što je dovelo do curenja radijacije u kojoj je najmanje pet naučnika i tehničara umrlo, a drugi su se otrovali.

Neki povezuju incident sa Burevesnikom, iako razni stručnjaci to osporavaju, Kremlj je odbio da otkrije istinu. Rusija je u više navrata pokušala da testira neograničeni domet Burevesnika – takođe poznatog kao Skajfol – od kojih nijedan nije uspeo, navodi se u izveštaju američke obaveštajne službe.

Uprkos ovim promašajima, upućeni izvori koje CNBC navodi kažu da je sada ubrzan vremenski okvir za pripremu ovog projektila.

Smatra se da je testiran jednom ranije ove godine i četiri puta u periodu od novembra 2017. do februara 2018., pri čemu je svaki put pao.

Ali Rusija se početkom ove godine hvalila da su ispitivanja nuklearnih raketa „uspešno završena“ tokom „velikih faza testiranja".

Ispitivanja su "podržala navedene specifikacije reaktora osiguravajući neograničen domet rakete", tvrdio je izvor.

Nedavna posebna američka obaveštajna procena utvrdila je da je eksplozija 8. avgusta nestala iz dometa testiranja raketa na Njonoksakameu tokom misije spasavanjs izgubljenog Burevestnika sa morskog dna, navela je CNBC.

Radijacija koja se javila tom prilikm je "hiljadu puta veća od smrtonosne", kaže se u izveštaju.

Izvor: Kurir.rs
Foto: PrintScreen putin.kremlin.ru

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter