Izvor:
19.09.2019 u 06:40
0

URAGAN NOSI SVE PRED SOBOM: Još PET oluja ide ka SAD!

Uragan Umberto pokidao je dalekovode ostavljajući gotovo ceo arhipelag Bermuda u mraku, kada je snažna oluja s jakim vetrovima i kišom pogodila tu teritoriju.

Više od 28.000 domaćinstava i poslovnica su ostali sinoć bez struje, prema podacima kompanije Belko, ali se očekuje da će dalekovod biti popravljen, prenosi Rojters. Avionski letovi su otkazani, a stanovnici glavnog grada Hamiltona su pokrivali prozore drvenim i metalnim zastorima.

Građani su upozoreni da se sklone sa puteva i pripreme na moguće pojave tornada.

Umberto je proglašen uraganom treće kategorije i kreće se brzinom od 193 kilometara na sat.

U međuvremenu, oluja Lorena je dostigla jačinu uragana na obali Kolima u Meksiku i kreće se brzinom 120 kilometara na čas, saopštio je Nacionalni centar za uragane. Očekuje se da ona stigne do južnog dela meksičke države Baha Kalifornija u petak i subotu.

Međutim, kako javlja CNN, u ovom trenutku, osim Umerta i Lorene ka obalama SAD idu još četiri oluje: Imelda, Džeri, Kiko i Mario.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter