Izvor:
21.09.2019 u 13:57
0

PROTESTI ŽUTIH PRSLUKA U PARIZU: Policija privela više od 100 osoba!

Nekoliko stotina pripadnika francuskog gradjanskog pokreta "Žuti prsluci" okupilo se danas u Parizu gde je policija privela više od 100 osoba.

Policija je privela tačno 106 osoba u Parizu pošto su mnogi krenuli da se okupljaju po mestima koja su zabranjena za skupove.

Pariska policijska prefektura saopštila je da je upotrebila suzavac kako bi rasterala demonstrante koji su krenuli ka aveniji Jelisejskih polja gde su brojne prodavnice zatvorene, a na nekima se i dalje vide oštećenja od prethodnih protesta Žutih prsluka.

U Parizu je danas raspoređeno 7.500 pripadnika snaga bezbednosti jer pored protesta Žutih prsluka predviđeni su i skupovi za klimu i protest protiv reforme penzija. Očekuju se okupljenja i povodom Vikenda francuske kulturne baštine.

Mnogo spomenici su danas zatvoreni za posetioce u Parizu, a među njima je Trijumfalna kapija koja je bila oštećena na ranijim protestima Žutih prsluka.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter