Izvor:
21.09.2019 u 17:34
0

SAUDIJSKI MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA: Sigurni smo da napad nije došao iz Jemena, istraga će to dokazati!

Saudijska Arabija će preduzeti odgovarajuće korake kako bi odgovorila na napad na svoja naftna postrojenja.

Ako saudijska istraga, prema očekivanjima, potvrdi da je Iran za to odgovoran izjavio je danas saudijski ministar spoljnih poslova Adel el Džubeir.

Sigurni smo da napad nije došao iz Jemena. Došao je sa severa. Istraga će to dokazati – istakao je ministar.

On kaže da preliminarni rezultati istrage pokazuju da je u napadu korišćeno "iransko oružje".

Ministar je dodao da Saudijska Arabija vodi konsultacije sa svojim saveznicima i prijateljima kako bi odredila sledeće korake i da očekuje rezultate istrage.

Kraljevina poziva međunarodnu zajednicu da preuzme odgovornost u osudi onih koji stoje iza ovog čina i da zauzme čvrst i jasan stav protiv ovog nesmotrenog ponašanja koje preti globalnoj ekonomiji – naveo je Džubeir.

Nekoliko postrojenja naftne i gasne kompanije "Saudi Aramko" napadnuto je 14. septembra bespilotnim letelicama i raketama. Odgovornost za napad preuzeli su jemenski pobunjenici Huti, protiv kojih se Saudijska Arabija bori u koaliciji arapskih država. Uprkos tome, američki državni sekretar Majk Pompeo za napad je optužio Iran.

Teheran je ove optužbe nazvao lažima. Portparol Vlade Irana naglasio je da incident nanosi štetu čitavom regionu i da nije u interesu Irana. Osim toga, Teheran je istakao da optužbe Vašingtona ne čude i da su već postale tradicija.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter