Izvor:
22.09.2019 u 20:35
0

BUBNJEVI OBELEŽILI RUKOVANJE: Tramp i Modi na pozornici prepunog teksaškog stadiona! (VIDEO)

Zaglušujući bubnjevi obeležili su ulazak i rukovanje predsednika Donalda Trampa i indijskog premijera Narendra Modija na pozornici prepunog teksaškog stadiona.

Oni su tom prilikom poslali poruku o jedinstvu te dve najvećhe svetske demokratije uprkos tenzijama u trgovinskim odnosima, navodi AP.

Tramp je govorio o rastu američkog izvoza u Indiju, milijardama dolara koje Indija troši na američku odbrambenu opremu, kao i zajedničkim vežbama sa Nju Delhijem.

Američki predsednik je takođe razgovarao i o sigurnosti granice, važnom pitanju za kada je reč o Teksasu, saveznoj državi koja se graniči sa Meksikom.

Preduzimamo do sad nezabeležene akcije da osiguramo svoju južnu granicu i zaustavimo ilegalnu imigraciju – rekao je Tramp.

Oko 50.000 Amerikanaca indijskog porekla prisustvovalo je mitingu u Hjustonu, gde su povicima "Modi! Modi! Modi!" pozdravljali indijskog premijera.

Modi je na bini domaćina predstavio kao "ličnog prijatelja, prijatelja Indije, velikog američkog predsednika" koji je – kako je citirao Trampov politički slogan, "rešio da Ameriku ponovo učini velikom".

Gospodine predsedniče, u Hjustonu možete čuti otkucaje ovog velikog partnerstva na proslavi dveju najvećih svetskih demokratija – poručio je Modi, a Tramp se zahvalio na pozivu da učetvuje na mitingu koji je jedno od najvećih okupljanja indijske dijaspore u istoriji.

To je bio njihov treći susret u nekoliko meseci, kako se navodi, a najverovatnije će se lideri Indije i SAD sresti ponovo u utorak na marginama Generalne skupštine UN.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter