Izvor:
29.10.2016 u 21:32
0

Haos u najavi: Oland kreće u žestoki obračun sa migrantima, najavio ,,čišćenje od nedostojnih Francuske“!

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je danas da će migranstki kamp u Parizu, koji se sve više širi, biti zatvoren i poručio da Francuska neće više prihvatati postojanje improvizovanih migrantskih kampova, prenose agencije.

– Ne možemo da tolerišemo kampove – rekao je Oland nazvavši ih "nedostojnim Francuske" nakon sastanka sa migrantima, koji su prebačeni iz Kalea u prihvatni centar u Due la Fontenu, na zapadu te zemlje, prenosi AP.

Oland je pozdravio evakuaciju migrantskog kampa u Kaleu, poznatog kao "Džungla", koja je sprovedena ove nedelje, i nazvao je uspehom, navodi AFP.

On je dodao da će poslednji kamp koji je "nikao" u Parizu, takođe, biti evakuisan.

Oko 1.500 maloletnih migranata ostalo je u specijalnom skloništu u Kaleu, a Oland je pozvao britanske vlasti da "urade svoj deo" i nasele ih u Britaniji.

Francuske vlasti su 26. oktobra saopštile da su okončale "čisćenje" migrantskog kampa "Džungla" u Kaleu, tri dana nakon početka operacije rušenja tog kampa.

Tanjug
Foto: Twitter/ daily_star

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter