Izvor:
30.10.2016 u 00:09
0

Eksploziija u fabrici: Broj žrtava porastao na četiri!

Broj stradalih u eksploziji u fabrici nemačkog giganta hemijske industrije BASF u gradu Ludvigshafenu porastao je na četiri, pošto je još jedna osoba preminula od posledica povreda zadobijenih u eksploziji, saopštila je danas ta fabrika.

Kako se navodi u saopštenju BASF-a, vatrogasac te kompanije preminuo je više od nedelju dana nakon što se dogodila eksplozija, prenosi AP.

Američka agencija je pre deset dana objavila da su ronioci otkrili telo osobe koja je nestala prilikom eksplozije u fabrici BASF-a.

U saopštenju BASF-a se navodi da je telo otkriveno u rečnoj luci, nedaleko od mesta eksplozije.

Prethodno je BASF objavio da je dvoje radnika stradalo u u eksploziji i požaru u fabrici u Ludvigshafenu, gradu u kojem se nalazi sedište kompanije.

Kompanija je rekla da sarađuje sa vlastima kako bi se otkrio uzrok eksplozije, do koje je došlo nakon što se vatra pojavila na cevovodu koji povezuje rezervoare sa hemikalijama mestom gde se one pretaču u bordove na Rajni.

BASF je ranije saopštio da se eksplozija dogodila oko 11:30 sati u fabrici "Landeshafen sever".

BASF zapošljava 36.000 ljudi u Ludvigshafenu, a grad pamti tragične incidente kada je u eksploziji fabrike amonijaka ove kompanije 1921. godine poginulo 600 ljudi, dok je u eksploziji tankera 1948. godine poginulo 200, a povređeno više od 3.800 ljudi, takođe u ovom kompleksu.

Tanjug
Foto: Twitter/INSubcontinent

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter