Izvor:
30.10.2016 u 20:04
0

Opasnost: Metro u Rimu zatvoren zbog zemljotresa

Metro u Rimu privremeno je zatvoren zbog tehničke provere nakon jakog zemljotresa u centralnoj Italiji.

To je na svom nalogu na Tviteru saopštila saobraćajna kompanija italijanske prestonice ATAC, prenosi "Sputnjik". U saopštenju se navodi da privremeno neće raditi linije A i B.

Oko 20 osoba povređeno je u zemljotresu, koji je jutros zatresao centralni deo Italije, saopštile su italijanske vlasti, a premijer te zemlje Mateo Renci potvrdio je da za sada nema žrtava.

Prema navodima italijanskih vlasti, reč je uglavnom o povredama lakše prirode, prenosi AP.

Renci, koji se oglasio više od pet sati nakon što je zemljotres jačine 6,6 stepeni Rihterove skale pogodio centralni deo Italije, rekao je da uprkos snazi zemljotresa u ovom trenutku nema ljudskih žrtava.

On je, nekoliko sati uoči zemljotresa, rekao da će Italija obnoviti sve kuće, crkve i druge građevine uništene u nizu zemljotresa, koji su Italiju pogodili u poslednja dva meseca.

– Obnovićemo sve, kuće, crkve i preduzeća. Sve što treba da bude urađeno da bi se ova područja obnovila, biće urađeno – rekao je Renci, a preneo Rojters.

Šef italijanske Službe civilne zaštite Fabricio Kurčo ranije je izjavio da zasad nije zabeležena nijedna žrtva snažnog zemljotresa koji je jutros u 7,40 časova zatresao centralni deo Italije, ali je nekoliko ljudi povređeno, od kojih jedna teže.

Centralni deo Italije jutros je zatresao zemljotres jačine 6,6 stepeni Rihterove skale.

Pre dva meseca je zemljotres na istom području sravnio sa zemljom nekoliko manjih gradova, pri čemu je poginulo gotovo 300 ljudi.

Tanjug
Foto: Twitter/CityNews_it

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter