Izvor:
14.10.2019 u 08:33
0

ŠEF PENTAGONA TVRDI:“Amerika upala u loš položaj!“

Šef Pentagona Mark Esper izjavio je da je vojska SAD u Siriji upala u veoma loš položaj budući da se nalaze između sirijskih i turskih snaga.

Sirijske snage se kreću ka severu, a turske koji samo što su ušle na sever te arapske republike.

Esper je pritom istakao da Amerika nije pristala da ratuje protiv Turaka da bi na taj način zaštitila Kurde.

S tim u vezi on je rekao da SAD ne raspolažu dovoljnim brojem trupa u regionu kako bi zaustavile potencijalni napad turske vojske.

Podsetimo, prethodno su američke vlasti saopštile da će povući oko 3.000 vojnika iz Sirije, a kako su prenosili mediji, glavni vojni kontingent trebalo bi da napusti Siriju u narednim danima.

Inače, Turska je pokrenula vojnu operaciju na severu Sirije sa ciljem da se stane na put, kako tvrde iz Ankare, stvaranju terorističkog koridora duž tursko-sirijske granice.

B92
Foto: Mark Esper/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter