Izvor:
01.11.2016 u 17:37
0

Bager prouzrokovao katastrofu: Razarajuća eksplozija na največem naftovodu!

Rad najvećeg naftovoda u SAD Kolonijal je i danas u prekidu u južnoj američkoj saveznoj državi Alabami posle eksplozije izazvane požarom u kojoj je stradalo jedno, a povređeno pet lica.

Požar je izbio u ponedeljak popodne u okrugu Šelbi, nakon što je bager koji su koristili izvođači udario u naftovod Kolonijal i prouzrokovao eksploziju, prenosi agencija Frans pres.

"Posle incidenta, Kolonijal je zatvorio svoje dve ključne linije naftovoda", navodi se u saopštenju te kompanije.

Jedna osoba je stradala na licu mesta, dok je petoro povređenih prevezeno u bolnice u blizini Birmingema, dodaje se u saopštenju kompanije.

Kolonijal je najveći naftovod u SAD po obimu isporuka, budući da transportuje više od 2,4 miliona barela benzina, dizel goriva, kerozina i drugih naftnih derivata dnevno.

Njegova mreža se prostire na površini od 8.851 km izmedju Hjustona i NJujorške luke, i stoji na usluzi za 50 miliona potrošača.

Kolaps na naftovodu je, kako navodi AFP, odmah uticao na tržišta sirovina, podigavši cenu naftnih fjučersa.

Tanjug
Foto:Twitter/INSubcontinent

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter