Izvor:
17.10.2019 u 18:51
0

MERKEL: Britanija i EU što pre da sklope sporazum o slobodnoj trgovini!

Britanija i Evropska unija moraju da sklope sporazum o slobodnoj trgovini što je pre moguće nakon izlaska Britanije iz evropskog bloka, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel, nekoliko sati nakon što su dve strane postigle sporazum o Bregzitu.

Merkelova je rekla na konferenciji za novinare nakon što su lideri EU razgovarali o Bregzitu da je sporazum o izlasku Britanije iz evropskog bloka omogućio uređen Bregzit i prelazni period do kraja 2020. godine, tako da postoji vreme da se postigne sporazum o slobodnoj trgovini.

Postoji suštinska razlika u odnosu na situaciju kada je Tereza Mej bila premijerka. Tada nije bilo jasno kako će budući odnosi izgledati, da li će postojati carinska unija ili ne – rekla je Merkelova novinarima.

Sada je je sasvim jasno da će Velika Britanija biti treća zemlja i sa ovom trećom zemljom moramo rešiti sporazum o slobodnoj trgovini vrlo brzo, dodala je.

Merkelova je rekla i da se lideri EU nisu bavili pitanjem šta će se dogoditi ako britanski parlament odbaci sporazum.

Sada je stvar imati poverenje u britanski parlament. To je stari, iskusni i mudri parlament … To treba da bude slobodna odluka britanskog parlamenta – istakla je Merkelova.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/EstadaoInter/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter