Izvor:
04.11.2016 u 19:24
0

Predsednica države im sektašica? Demonstracije i zahtevi za ostavkom, zbog pripadnosti kultu, rituali obavljani i u predsedničkoj palati!

Predsednica Južne Koreje Park Geun-hje danas je javno demantovala da je potpala pod uticaj verskog kulta, budući da je taj skandal pretio da ugrozi njen položaj, prenosi BBC.

Ona se putem televizije obratila naciji i demantovala da je dozvolila da se u predsedničkoj palati izvode šamanistički rituali.

Istovremeno, Park Geun-hje se izvinila zbog dugogodišnjeg prijateljstva sa Čoi Sun, koja je uhapšena zbog sumnje da je trgovala uticajem, odnosno koristila poznanstva da bi obezbedila donacije svojoj nevladinoj organizaciji.

Predsednica je pristala da bude ispitana u vezi sa slučajem, ali nije pominjala ostavku.

Glavna opoziciona politička partija smatra da izvinjenje nije iskreno i pozvala Park Geun-hje da se povuče sa predsedničkog položaj.

U centru Seula danas su održani protesti protiv Parkove, tokom kojih je došlo do sukoba između policije i demonstranata koji zahtevaju njenu ostavku.

Park Geun-hje je prva žena predsednik u Južnoj Koreji, i na to mesto je došla 2012. godine.

Tanjug
Foto: Twitter/Misterije_sveta

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter