Izvor:
13.11.2019 u 13:06
0

NAPADI U PARIZU: Poginula 131 osoba, Francuska obeležava četvrtu godišnjicu! (FOTO)

Francuska danas obeležava četvrtu godišnjicu napada Islamske države u Parizu.

U napadima 13. novembra 2015. na nacionalni stadion, koncertnu dvoranu Bataklan i barove i restorane u centru grada poginula je 131 osoba. Napade su uglavnom izvršili francuski borci za Islamsku državu koje je ekstremistička grupa poslala nazad.

Današnja komemoracija odvija se pod senkom sumnje da bin seveći broj evropskih regruta za Islamsku državu mogao uskoro vratiti kućama, s obzirom da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan obećao da će deportovati strance koji su se borili za tu grupu, prenosi AP.

Od 2015. godine Turska je već vratila oko 250 francuskih državljana, uključujući mnogo dece rođene u Iraku i Siriji.

Francuski zvaničnici kažu da su odrasle osobe odmah odvedene u pritvor, te da je oko 500 ljudi trenutno u zatvorima zbog optužbi za terorizam.

Izvor: Tanjug
Foto: bbc.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter