Izvor:
08.11.2016 u 02:02
0

Užas u Nemačkoj: Nemci sagradili Mihenski zid koji je veći i od Berlinskog! (video)

Zid visok skoro četiri metra, čak viši od čuvenog Berlinskog zida simbola Hladnog rata, podignut je u predgrađu Minhena, kako bi se lokalci odvojili od migranata koji treba da se dosele u novoizgrađeni kamp.

Lokalno stanovništvo je pokrenulo kampanju za izgradnju zida, u predgrađu Minhena, Neuperlah Sud, nakon što su vlasti odlučile da će se upravo tu preseliti 160 mladih izbeglica u izgrađen veliki kamp, koje se nalazi samo stotinak metara od obližnjeg stambenog naselja.

Kritičari navode kako je ovaj zid još jedan dokaz otuđenosti koju glasači osećaju prema izbegličkoj politici Angele Merkel.

I dok neki zvaničnici, poput zamenika predsednika okruga, misle kako je "zid previsok i da je takva propaganda bezvezna", stanovnici iz susednog stambenog naselja su išli na sud kako bi izdejstvovali izgradnju zida.

Jedan od njihovih argumenata je bio strah da će da opadne vrednost njihovih stanova, ukoliko se na bilo koji način ne odvoje od izbegličkog kampa, u koji će možda i godinama migranti da dolaze i da se smenjuju.

Lokalci kažu da strahuju zbog buke i ponašanja migranata. Činjenica da je zid viši od Berlinskog za vreme Hladnog rata je zbog izolacije od buke. Inženjeri i arhitekte kažu da je morao da bude visok preko tri i po metra kako bi mogla da se obezbezdi efikasna zvučna izolacija.

Meštani navode da ih ne zanima kako će zid izgledati, već samo žele da budu odvojeni od izbeglica, koji su se do sada dosta često sukobili sa lokalcima iz drugih nemačkih gradova.

Pogledajte, video:

Izvor: Blic
Video: Youtube/Entertainment Alert

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter