Izvor:
19.11.2019 u 12:53
0

PADA CENA CRNOM ZLATU Za barel nafte 62 dolara

Cena severnomorske nafte "brent" pala je danas na 62 dolara za barel, usled ograničenog napretka u naporima za rešavanje trgovinskog sukoba između Sjedinjenih Država i Kine, kao i očekivanog porasta američkih zaliha "crnog zlata".

Cena "brenta" pala je za 49 centi na 61,95 dolara za barel, nakon što je juče dostigla 63,65 dolara, najviši nivo od 24. septembra.

Istovremeno, američka "laka" nafta (WTI) pojeftinila je za 36 centi na 56,69 dolara za barel, javlja agencija Rojters.

Neimenovani izvor iz kineske vlade, koga je citirao CNBC, izjavio je juče da je zvanični Peking pesimističan u pogledu perspektiva postizanja trgovinskog sporazuma. Dugotrajni spor između dve najveće svetske ekonomije ugrozio je perspektive ekonomskog rasta i oborio prognoze tražnje za naftom. Šest analitičara koje je anketirao Rojters predviđa da su zalihe nafte u SAD porasle za oko 1,1 milion barela u nedelji zaključno sa 15. novembrom, što predstavlja četvrtu uzastopnu nedelju skoka zaliha.

Američki institut za naftu objaviće danas izveštaj o zalihama, a zvanični podaci vlade bi trebalo da budu objavljeni sutra.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter