Izvor:
19.11.2019 u 15:07
0

STOLTENBERG PUTUJE U PARIZ: Tražiće objašnjenje od Makrona za nedavne izjave!

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da će sledeće sedmice posetiti Pariz da bi zatražio objašnjenje od predsednika Emanuela Makrona nakon što je francuski lider rekao da je Alijansa u stanju "moždane smrti".

Stoltenberg je odlučno branio NATO uoči sastanka ministara spoljnih poslova zemalja ovog saveza, rekavši da je Alijansa aktivnija više nego ikada ranije i da je ne treba ugrožavati.

-Ići ću u Pariz sledeće sedmice i namjeravam da razgovaram o ovim pitanjima sa Makronom. Smatram da je to najbolji način da se reše sva neslaganja, da sednemo i razgovaramo i da potpuno shvatimo poruke i motivacije, rekao je Stoltenberg.

On je dodao da je njegova poruka da se "NATO adaptira, NATO je agilan, NATO reaguje". Makron je ukazao na nedostatak strateške koordinacije između Evrope i SAD i požalio se zbog nedavne vojne akcije članice NATO-a Turske u Siriji.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter