Izvor:
22.11.2019 u 06:59
0

DEMONSTRACIJAMA U HONKONGU NEMA KRAJA: Policiji se predalo još 8 demonstranata! (FOTO)

Demonstranti koji se kriju u univerzitetskom kampusu u Hongkongu trebalo bi da odu, ali ne postoji rok za to, izjavio je u petak načelnik gradske policije, dodajući da se nada mirnom rešavanju sukoba.

Najmanje osam demonstranata koji su se krili na Politehničkom univerzitetu predali su se policiji u ranim jutarnjim časovima, dok su drugi očajnički tražili rute za bekstvo kada su pripadnici snaga bezbednosti opkolili kampus.

Demonstranti, koji veruju da Kina povećava kontrolu nad Hongkongom, traže potpuno demokratske izbore i nezavisnu istragu o navodnoj policijskoj brutalnosti prema demonstrantima.

Više od 5.000 osoba uhapšeno je od juna, kada su počeli protesti u Hongkongu oko sada odbačenog zakona o izručenju koji bi omogućio slanje osumnjičenih u Kinu gde bi im se sudilo.

Izvor: tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter