Izvor:
09.11.2016 u 03:00
0

Gori Turska: Ovo što se dešava u Ankari je zabrinjavajuće!

Evropska osuda obračuna turskih vlasti sa disidentima nakon neuspelog vojnog udara u julu došla je prekasno i Turska sada "gori", rekao je danas bivši urednik vodećeg opozicionog dnevnika "Džumhurijet" Čan Dundar.

Turske vlasti su tokom vikenda naredile hapšenje urednika i višerangiranog osoblja dnevnika "Džumhurijet" i još nekoliko prokurdskih zvaničnika.

Kritičari smatraju da turski predsednik Redžep Tajip Erdogan uništava legitimnu opoziciju.

– Vršili smo pritisak na evropske vlade da preduzmu korake i iznesu stav o represalijama u Turskoj, ali se oni nisu oglašavali. Sada pokušavaju da izraze zabrinutost, ali je prekasno jer trenutno Turska gori – kazao je Dundar novinarima, nakon što je imenovan za počasnog građanina Pariza.

Ankara je na meti snažnih kritika u proteklih nekoliko dana, ali diplomate EU nisu pominjale bilo kakve kaznene mere.

Turska i Brisel postigli su u martu dogovor o smanjenju priliva migranata ka EU nakon što je više od milion izbeglih stiglo u Evropu.

– Erdogan želi jednostranačku državu i pokušava sve da bi to i ostvario. Koristi vanrednu situaciju da izgradi upravo tu vrstu države – kaže Dundar, koji je u februaru oslobođen iz zatvora i iz Turske je otputovao u Nemačku.

Blic
Foto:Twitter/ rt_com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter