Izvor:
01.12.2019 u 13:54
0

SUKOBI U BAGDADU: Ubijen još jedan antivladin demonstrant, 10 ranjeno!

Irački zvaničnici saopštili su danas da su snage bezbednosti u Bagdadu usmrtile jednog i ranili 10 antivladinih demonstranta, uoči dugo očekivane sednice parlamenta, koja bi trebalo da zvanično prihvati ostavku premijera Adila Abdul-Mahdija.

Bezbednosni i medicinski zvanicnici koji su želeli da ostanu anonimni kažu da je jedan demonstrant ubijen, a 10 ranjeno kada su snage bezbednosti otvorile vatru kako bi sprečile da okupljena masa ljudi probije betonske barijere u blizini mosta Ahrar, koji vodi ka iračkom parlamentu i drugim vladinim zgradama.

Demonstranti su nastavili sa zatvaranjem puteva u masovnim demonstracijama na jugu Iraka.

Antivladini demonstranti, uključujući studente i nastavnike, takođe su izašli na ulice u Basri, gradu na jugu bogatom naftom. Obukli su crnu odeću kako bi oplakivali demonstrante ubijene u provincijama Nadžaf i Di Kar poslednjih dana.

Izvor: Tanjug
Foto: theguardian.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter