Izvor:
04.12.2019 u 10:55
0

MOŽDANA SMRT NATO Makron insistira na pregovorima o strateškim pitanjima

Francuski predsednik Emanuel Makron odbio je danas da se izvini za izjavu da se NATO suočava sa "moždanom smrću" ocenivši da bi njegove primedbe mogle da pomognu da se otpočnu pregovori u Alijansi o važnim strateškim pitanjima.

Prilikom dolaska na sastanak NATO lidera u blizini Londona, Makron je, na pitanje da li ostaje pri svom stavu, rekao:

– Da, apsolutno. Zapravo, to nam je omogućilo da pokrenemo neke ključne debate – prenosi Rojters.

Kao najvažniju od njih izdvojio je izgradnju održivog mira u Evropi, dodaje AP.

On je naveo da bi u NATO trebalo da se vode debate i o drugim stvarima osim budžeta i finansija.

– Tako da mislim da je naša odgovornost da razmotrimo nejasnoće, koje mogu biti štetne i pokrenemo pravu stratešku debatu – poručio je Makron.

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je juče da su komentari francuskog predsednika Emanuela Makrona o "moždanoj smrti" NATO "veoma uvredljivi" za ostalih 28 članica Alijanse.

– Nikome NATO nije više potreban nego Francuskoj – rekao je Tramp, dodajući da je Makronova izjava o Alijansi "veoma odvratna".

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter