Izvor:
06.12.2019 u 14:27
0

ALBANAC OPASAN PO ITALIJANE Proteran saradnik islamista

Italijanske vlasti proterale su državljanina Albanije nakon što je bilo procenjeno da predstavlja opasnost za nacionalnu bezbednost.

Reč je o Florianu Saračiju (32), koji je prema pisanju portala A1on, povezan sa islamskim radikalizmom. On je albanski emigrant koji je živeo u Vilorbi kod Treviza.

– Italijanski sektor za antiterorizam od 2017. posmatra Saračija kao ličnost koja je uključena u islamskom radikalnom procesu, povezan sa stranim verskim udruženjima, aktivnim u provinciji Venecija – navodi Ora njuz.

Kako se dodaje, od marta 2018. godine, on odustaje od svoje profesije zidara i menja svoj životni stil, sa muslimanskom odećom i bradom.

Prema istom izvoru, u februaru 2019. godine, italijanski sud mu je izrekao zatvorsku kaznu od godinu dana zbog maltretiranja i nasilja nad suprugom i ćerkom. Dodaje se da je terao suprugu da nosi samo muslimansku odeću i da ide u džamiju.

Gradonačelnik Treviza je, kako se navodi, poništio dozvolu za dugoročni boravak i potpisao naredbu za proterivanje Saračija u Albaniju kao "lice opasno za nacionalnu bezbednost u zemlji". Tokom sredine prošle godine, italijanske vlasti su proterale četiri lica osumnjičena za terorizam, između kojih je i jedan makedonski državljanin, stoji u tekstu portala A1on.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter