Izvor:
08.12.2019 u 19:40
0

OTKAZAN NATO SEMINAR Rampa za akademira i kraj danske sage

Danski atlantski savet saopštio je da je otkazao seminar o NATO i prekookeanskim odnosima, čiji je sponzor vlada SAD, nakon što je američka ambasada u Danskoj navodno zabranila da američki akademik, poznat po kritikovanju predsednika Donalda Trampa, govori na skupu.

Danska organizacija saopštila je da, nažalost, "američka ambasadorka u Danskoj, Karla Sands, nije želela da Stenli Sloun učestvuje na događaju koji američka vlada suorganizuje i sponzoriše", prenosi AP.

Sloun, član Atlantskog saveta u Sjedinjenim Američkim Državama, bio je među nekoliko pozvanih predavača na konferenciji "Proslava NATO-ove 70. godišnjice", koja je zakazana za utorak u Kopenhagenu.

Lars Bangert Struve, šef danskog Atlantskog veća, rekao je:

"Svima nam je poznato da Sloun ima kritički pristup prema predsedniku Donaldu Trampu. To nije tajna, naročito kada pratite njegov Tviter i Fejsbuk profil".

On je, međutim, dodao da organizacija nikada nije sumnjala da će Sloun održati "nepolitično i objektivno predavanje".

Američka ambasada je na svom Tviter nalogu napisala da predloženo uključenje Slouna u konferenciju u poslednjem trenutku nije u skladu sa "sporazumom poštovanim prilikom regrutovanja svih ostalih govornika ''''.

U svom odgovoru na Tviteru, Sloun je rekao da mu je žao što se američka ambasada protivi njegovom učestvovanju, pošto je "iskusan predavač javne diplomatije koji uvek dobro predstavlja svoju zemlju".

Stejt department nije odmah komentarisao situaciju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter