Izvor:
09.12.2019 u 13:38
0

GRČKI ŠEF DIPLOMATIJE ISTIČE: Napredak po pitanju Severne Makedonije i Albanije!

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Dendias ocenio je susret šefova diplomatija Evropske unije sa kolegama iz Severne Makedonije i Albanije uspešnim i izrazio uverenje da je u određenom stepenu postignut napredak po pitanju usaglašavanja stavova o početku pristupnih pregovora EU sa Skopljem i Tiranom.

Ovo je bila korisna prva prilika, nakon Evropskog saveta u oktobru, da razmenimo mišljenja o tome kako možemo da idemo napred u narednom periodu. Bio je dostavljen zahtev za poboljšanje metodologije proširenja i za potrebu da se zadrži fokus na evropsku perspektivu Severne Makedonije i Albanije, ali i ostalih zemalja regiona, u skladu sa evropskim zakonima – rekao je Dendias i dodao:

Verujem da smo u određenoj meri nešto postigli danas. Bila je ovo plodonosna i suštinska diskusija i korak napred. Nastavićemo da radimo da bi se došlo do pozitivnog rešenja, eventualno sledećeg marta – rekao je Dendias nakon sastanka.

Šef grčke diplomatije je dodao da je Grčka najstarija članica EU regiona, da je faktor stabilnosti i saradnje, kao i da će nastaviti da preduzima jasne inicijative u tom smeru.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter