Izvor:
10.12.2019 u 18:32
0

PRELEPI SNOVI SE OSTVARUJU: Prvi mladunci pande napunili 100 dana! (VIDEO)

Prvi mladunci pande rođeni u Nemačkoj, u Berlinskom zoološkom vrtu, nazvani su Meng Siang i Meng Juan nakon što su u utorak napunili 100 dana.

Blizanci pande, obojica "dečaci", rođeni su 31. avgusta, a roditelji su im sestogodišnji Meng Meng i njen partner Ðiao Ćing, koje je Kina poslala u Nemačku 2017. godine.

Na konferenciji za novinare u Berlinskom zoološkom vrtu kineski ambasador u Nemačkoj Vu Ken rekao je da, zajedno, ova dva imena znače "prelepi snovi se ostvaruju", prenosi kineska agencija Sinhua.

On je dodao da su imena za mladunčad odabrana da "prenesu naše najbolje želje za prijateljstvom između naše dve zemlje i dva naroda."

Prema rečima ambasadora, u 2019. godini je rođeno 60 pandi širom sveta, od kojih je preživelo 57, uključujući dve u Berlinskom zoološkom vrtu. Ovu priču o uspehu trebalo bi pripisati usklađenim naporima naučnih timova iz Kine i Nemačke, rekao je Vu.

Dugo smo čekali ovu radosnu priliku – rekao je Andreas Knirim, direktor Berlinskog zoološkog vrta, dodajući da "dečaci pande čine sve nasmejanima uprkos sumornom decembarskom vremenu."

Gradonačelnik Berlina Mihael Miler rekao je da "svi ljubitelji životinja i zooloških vrtova u Berlinu prate razvoj naše dve berlinske pande sa velikim uzbuđenjem". On je dve mladunčad nazvao "divnim poklonom" za grad Berlin i posebno za zoološki vrt.

Oduševljen sam što sam mogao da učestvujem u ovom sledećem koraku u životu našsa dva nova Berlinca i da ih lično upoznam 100. dana nakon rođenja, kada su, u skladu sa kineskom tradicijom, dobili zvanična imena – rekao je Miler.

Blizanci panda provešće naredne dve do četiri godine u Berlinu, a potom će se preseliti u Kinu, kažu iz Berlinskog zoološkog vrta. Dva mladunca biće predstavljena javnosti početkom sledeće godine.

Izvor: Tanjug
Foto: dw.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter