Izvor:
15.12.2019 u 09:28
0

SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD U BEČU: Uhapšene dve osobe!

Austrijska policija sprečila je teroristički napad u Beču koji je navodno trebalo da bude izveden oko Božića po novom kalendaru, 25. decembra, prenose mediji.

Pre par dana uhapšena su dvojica Čečena koji su, prema jednom izvoru iz policije, planirali teroristički napad.

O celom slučaju, koji je dospeo u medije, istražni organi i pravosuđe ćute, i samo ukazuju da iz kriminalističkih razloga ne mogu iznositi detalje u javnost.

Advokat uhapšenih Volfgang Blašic preneo je da se njegovim štićenicima prebacuje da su planirali bombaški napad ili neku drugi terorističku akciju.

On ističe da njegov klijent negira sve optužbe, i dodaje da nije imao uvid u dokumentaciju, jer se radi o slučaju sa oznakom poverljivosti.

Bečki dnevnik "Esterajh" tvrdi da se radi o dvojici sportista koji su se bavila borilačkim veštinama.

Jedan od njih je Ahmed A. (25), koji do sada nije bio poznat policiji, ali zato jeste lokalnoj borilačkoj sceni.

Sa njim je uhapšen i Alik B. (31), s kojim je navodno planirao teroristički napad na Božić i u novogodišnjoj noći, odnosno konkretno između 24. i 31.decembra.

U predbožićnom periodu, ali i pred Novu godinu, Beč je omiljena destinacija mnogim turistima, koji obilaze božićne pijace, kao i "Novogodišnju trasu" u centru grada gde na stotine hiljade ljudi dočekuju Novu godinu.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/Gregor Sideris

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter