Izvor:
18.11.2016 u 22:31
0

Da li je ovo najdeblji čovek na planeti: Ima 500 kilograma i vodi život nedostojan ljudskog bića (foto)

Huan Pedro (32) iz Meksika je proteklih šest godina svog života proveo prikovan za krevet to zbog nekontrolisanog gojenja zbog kojeg je dostigao težinu od zapanjujućih 500 kilograma. Kako bi ga spasli sigurne smrti, hitna pomoć ga je pre dva dana odvela u bolnicu u Gvadalahari koja je specijalizovana za operacije kojima se odstranjuje višak telesne mase ljudima sa velikim viškom kilograma.

Pedra u Meksiku nazivaju najdebljim čovekom na svetu, a novinarima je rekao kako je do ove nedelje živeo u kući s majkom, bez lekarske pomoći i finansijskih sredstava s kojima bi mogao da kupi lekove ili namirnice koje pomažu pri smanjivanju težine.

– Nisam znao što mi se događa. Moje telo je samo krenulo svojim putem bez kontrole. Pokušao sam da idem na dijetu svaki dan, ali ništa nije upalilo, pa sam postao očajan. Napokon je moje telo doživelo snažnu reakciju i pao sam u komu na nekoliko dana pre nego sam se probudio u krevetu iz kojeg se nisam pomerio od tada – rekao je Pedro lokalnim novinarima.

Lekari su utvrdili da boluje od dijabetesa i da ima problem sa štitnom žlezdom, visokim pritiskom i vodom u plućima.

– Hipotireoza je strašno naštetila njegovom organizmu, usporavajući ceo proces zbog čega je njegovo telo skladištilo sve što je uneo u organizam, umesto da sagorijeva masnoće. Jedini razlog zašto je još živ je njegova mladost – objasnio je stanje nesrećnog Pedra doktor Hoze Kastaneda.

On je takođe procenio da će Pedro prolaziti kroz bar šest meseci tretmana pre nego što se njegovo telo dovoljno oporavi za operaciju podvezivanja želuca. Kastaneda je ipak uveren da je Pedro na vreme stigao u bolnicu i da će ga uspeti da ga izleči od strašnih tegoba.

– Ovo nije život. Najgora stvar za ljudsko biće je da bude zarobljenik sopstvenog tela – rekao je Pedro. Njegova majka je dodala da je kao dete bio debeljuškast, ali aktivan.

– Svirao je gitaru, pevao je u horu i igrao fudbal. Bio je dobar plesač i imao je dve ili tri devojke – rekla je majka za novine El Universal i objasnila da su pravi problemi počeli nakon Huanove 17. godine kad je doživeo saobraćajnu nesreću.

Inače, Meksiko je druga "najdeblja" zemlja na svetu s čak 32 posto gojaznih odraslih osoba. Prvi su Amerikanci s 36,5 posto.

Blic.rs
Foto; AP

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter