Izvor:
19.11.2016 u 04:03
0

Velika čistka u vrhu Ruske Federacije: Drugi čovek Vlade na tapetu, otkaz u najavi!

Hapšenje ministra za ekonomski razvoj Rusije Alekseja Uljukajeva pod optužbom za uzimanje mita posejalo je strahove među političkim elitama širom Moskve da se možda sprema veća čistka drugih visokih zvaničnika.

Kako navodi Rojters, nekoliko zvaničnika koji su za Rojters razgovarali pod uslovom da ne budu imenovani opisali su grozničavu atmosferu unutar vladinih ministarstava nakon pritvaranja Uljukajeva, prvog ministra koji je uhapšen tokom obavljanja manadata u poslednjih nekoliko decenija.

Navodi se da je ruski list Vedomosti, citirajući neimenovani visoki bezbednosni izvor, objavio imena drugih zvaničnika za koje tvrdi da su bili pod prismotrom domaćih obaveštajnih službi u cilju prikupljanja dokaza o primanju mita.

Na listi se, između ostalih, nalaze vicepremijer Arkadij Dvorkovič i saradnik vicepremijera Igor Šuvalov. Upitan o daljim reperkusijama, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da ne vidi nikakvu vezu između slučaja Uljukajeva i drugih u vladi, kao i da samo istražitelji mogu da kažu da li su praćeni i drugi zvaničnici.

Istražni komitet, koji je uhapsio Uljukajeva pod optužbom da je iznudio dva miliona evra mita od naftne kompanije "Rosnjeft", negirao je tvrdnje da postoje drugi osumnjičeni u tom slučaju.

RTS
Foto: Russia Today

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter