Izvor:
19.11.2016 u 21:36
0

Holandski obaveštajci upozoravaju: Slede teroristički napadi širom Evrope, 60 do 80 isilovaca spremno čeka znak za akciju!

Obaveštajni stručnjaci procenjuju da pripadnici takozvane Islamske države imaju između 60 i 80 operativaca koji se kriju u Evropi kako bi izvršili napade, upozorio je danas holandski koordinator za borbu protiv terorizma Dik Šuf.

Šuf je u intervjuu za AP rekao da oni vode računa o porukama od Islamske države u kojima se od njih traži da ne dolaze u Siriju i Irak, već da se spreme za napade u Evropi.

U poslednjih šest meseci, dodao je, broj stranih terorističkih boraca nije porastao, ali činjenica da ne putuju ne znači da je potencijalna pretnja od onih koji bi putovali smanjena.

Prema njegovim rečima, vojne operacije protiv pripadnika Islamske države i Siriji i Iraku dovode do "raspršivanja" boraca i pristalica te ekstremističke organizacije, preneo je AP.

To će, ocenio je, verovatno dovesti do postepenog povećanja broja izbeglica koja će predstavljati pretnju nacionalnoj bezbednosti Holandije i drugih evropskih zemalja.

Šuf je, takođe, upozorio da iako Holandija nije bila meta velikog napada islamskih ekstremita, poput onih koji su se dogodili u Belgiji i Francuskoj, "realne su šanse" da se on dogodi.

Kurir
Foto: Twitter/businessinsider

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter