Izvor:
20.11.2016 u 16:38
0

Obnovljene žestoke borbe: Poginuo 31 civil!

U vazdušnim napadima i bombardovanju sirijske vojske u Alepu, poginuo je 31 civil, saopštili su zvaničnici Ujedninjenih nacija, prenosi AFP.

Od utorka, kada su počeli napadi Vlade na položaje pobunjenika u istočnom delu Alepa, ubijeno je skoro 100 civila, uništene su bolnice, škole su zatvorene.

Sagovornik AFP-a opisao je napade kao nemilosrdne i "bez presedana" u kojima su sve vrste oružja upotrebljavane.

Savetnica Bele Kuće za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs upozorila je sirijski režim i njegove ruske saveznike da će biti odgovorni za bombardovanje bolnica u pobunjeničkim delovima Alepa.

– Sjedinjene Američke Države najsnažnije osuđuju te strašne napade protiv medicinskih ustanova i humanitarnih radnika. Ne postoji ni jedan izgovor za te gnusne akcije", rekla je Rajs i dodala da sirijski režim i njegovi saveznici, posebno Rusija, snose odgovornost za trenutne i dugotrajne posledice koje su takve akcije izazvale u Siriji.

Moskva je demantovala da je učestvovala u današnjim napadima na Alepo i dodala da je svoje snage koncentrisala na opozicione i snage džihadista u susednom Idlibu.

Alepo je od 2012. godine, kako se podseća, podeljen na istočni koji kontroliše opozicija i zapadni deo grada pod vladinom kontrolom.

Opozicioni deo je opkoljen već skoro četiri meseca što je dovelo do nestašica hrane i drugih potreba.

Tanjug
Foto: Twitter/SyriaCivilDef

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter