Izvor:
20.11.2016 u 19:59
0

Četiri policajca poginula: Srušio se helikopter, oborili ga kriminalci?

Četiri policajca poginula su u Rio de Žaneiru kada se srušio helikopter koji je pružao podršku policijskoj akciji protiv kriminalnih bandi.

Za sada nije poznato šta je izazvalo pad helikoptera, ali se navodi mogućnost da su ga oborili kriminalci.

Nesreća se dogodila u subotu uveče u blizini ozloglašene favele "Božji grad" u Rio de Žaneiru, prenosi AP. Tom prilikom niko na zemlji nije povređen.

Helikopter je, kako se navodi, učestvovao u operaciji protiv trgovine drogom u faveli, a vatrogasci su odneli tela žrtava iz helikoptera.

BBC javlja da se u snimku pada helikoptera, pre nego što se letelica srušila na tle, mogla čuti pucnjava iz vatrenog oružja.

Britanski radio ukazuje da je tokom dana bilo nekoliko oružanih sukoba policije i bandi kriminalaca koji operišu u faveli.

Ukoliko se ispostavi da su helikopter oborili kriminalci, to ne bi bio prvi takav slučaj u Brazilu.

BBC podseća da su trgovci drogom 2009. godine otvorili vatru na policijski helikopter, koji se srušio na fudbalski teren i tom prilikom su život izgubila oba pilota.

Nasilje u Riju je u porastu u protekle dve godine, nakon neuspeha plana da se favele očiste od bandi trgovaca drogom.

Do septembra ove godine u Riju je bilo ukupno 3.649 ubistava, što je 18 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Tanjug
Foto: Twitter/military-today

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter