Izvor:
25.11.2016 u 00:39
0

NIJE SLOBA KRIV, VI STE G**NA: Evo kako je portparolka ruskog MSP očitala lekciju o Miloševiću, američkoj ambasadorki u UN!

Portparolka ruskog MInistarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je danas da je stalna predstavnica SAD pri UN Samanta Pauer, optuživši bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića za zločine protiv čovečnosti, pokazala čitavom svetu potpuno nerazumevanje onoga čime se bavi.

– Mislim da nijedan čovek na svetu nikad neće reći da je bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević jednostavna ličnost, niko to nije ni govorio. Ali, gospođo Pauer, imate li predstavu o sudskom procesu protiv Miloševića? – upitala je Zaharova.

Ona je na brifingu za novinare navela da taj sudski proces nije doveden do kraja i da je "umro zajedno sa njim".

– Hoćete da kažete da će sve ljude, koji nisu po volji Vašingtonu, stići takva ista sudbina i da će oni takođe umirati ne dočekavši presudu – upitala je portparolka ruskog MInistarstva spoljnih poslova.

Prema njenim rečima, kada neko predstavlja državu u Savetu bezbednosti UN, ko donosi odluke koje moraju biti sprovedene, mora bar da vlada elementarnim znanjem.

– Posle takvih izjava u vezi sa Miloševićem i navođenja primera sudskog procesa protiv njega, Samanta Pauer, čitav svet počinje da vam se smeje – rekla je Zaharova.

Ona je "posavetovala" američku predstavnicu da prvo u SB UN ispriča o sudbini američkog zatvora u Gvanatanamu a da se onda brine o Sirijcima, govori o Rusiji i Miloševiću.

Ambasadorka SAD pri UN Samanta Pauer je u obraćanju u Savetu bezbednosti 21. novemra zapretila petorici komandanata sirijske vojske, koji su navodno odgovorni za masovne napade na gradove, stambena područja i infrastrukturu od 2011, da će "jednog dana odgovarati".

Pauerova je naglasila da su "današnji zločini dobro dokumentovani i sećanje civilizovanog sveta je dugotrajno", ukazujući na slučajeve Slobodana Miloševića, kao i bivšeg predsednika Liberije Čarlsa Tejlora, koji su na kraju izvedeni pred lice pravde, navodi američka agencija AP.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter