Izvor:
11.05.2016 u 20:13
0

SKANDAL U AUTOINDUSTRIJI: Kompanija Micubiši LAŽIRALA TESTOVE!

Kompanija Micubiši motors, koja je pod istragom zbog lažiranja testova o potrošnji goriva za pojedine modele automobila, saopštila je da postoji sumnja za varanje kod svih modela prodanih u Japanu.

Kompanija je saopštila da je sprovela lažne testove potrošnje goriva kod modela "kei" koji su dali "naduvane" kilometraže.

Micubiši je danas naveo da su razmere prevare toliko velike da možda da utiču na sve nove i stare modele vozila, navodi se u saopštenju.

Smatra se da je ovim problemom pogodjeno oko 625.000 vozila, proizvedenih od 2013. godine, medju kojima su modeli eK Vagon i eK Spejs, ali i vozila Dejz i Dejz Roh, koje Micubiši izradjuje za Nisan.

Iz kompanije su saopštili da će u Japanu obustaviti proizvodnju mini automobila, takozvanih "kej" modela.

Japanski mediji javili su da je lažiranjem podataka o potrošnji govora pogodjeno na desetine modela vozila prodatih u Japanu u poslednjih 25 godina.

Kompanija je prošlog meseca priznala da je na testiranju goriva manipulisano godinama. Kako se navodi, neimenovani zaposleni služili su se nedozvoljenim metodama kako bi neke od automobila prikazali efikasnijim.

Beta
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter