Izvor:
12.05.2016 u 15:55
0

SAVET BEZBEDNOSTI: Četiri zemlje blokirale RUSKU REZOLUCIJU O SIRIJI

Predlog Rusije da Ahrar el šam i Džeiš el islam proglase terorističkim organizacijama blokirale su u Savetu bezbednostu UN četiri zemlje – SAD, Velika Britanija, Francuska i Ukrajina.

Ove četiri zemlje blokirale su ruski pregled u UN da se grupe Ahrar el šam i Džeiš el islam proglase terorističkim, prenela je agencija Rojters, pozivajući se na diplomate. Rusija je 26. aprila podnela zahtev da se u spisak sancionisanih SB UN uvrste terorističke grupe Ahrar el šam i Džeiš el islam, koje su povezane sa IS i Al Kaidom.

Kako je ranije izjavio stalni predstavnik Novog Zelanda pri UN Džerard van Bohemen, u Savetu bezbednosti UN su imali različite stavove o ruskoj inicijativi, prenosi Sputnjik.

Američke diplomate su dale na znanje da su protiv inicijative. Po mišljenju Vašingtona, to može da potkopa pokušaje da se stabilizuje primirje u Siriji. Kako je navela agencija Rojters, za unošenje grupa u „crni spisak" potreban je konsenzus u antiterorističkom komitetu SB UN.

Ranije je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Genadij Gatilov izjavio da lideri zapadnih zemalja nisu spremni da grupe Ahrar el šam i Džeiš el islam proglase terorističkim organizacijama, navodi Sputnjik.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/UN

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter