Izvor:
12.05.2016 u 17:20
0

EKSPLODIRALA VOZILA: U tri napada bombaša samoubica 13 poginulih

Najmanje 13 vojnika je poginulo danas u Jemenu, u tri odvojena napada bombaša samoubica – pripadnika Al-Kaide, prenose agencije. Bombaši samoubice su aktivirali eksplozivne naprave u automobilima u napadima na jemensku vojsku u jugoistočnoj luci Mukala, potvrdili su vojni zvaničnici.

"Najmanje 13 vojnika je poginulo, a više je ranjeno u istočnom gradu Mukala koji su vladine trupe prošlog meseca oslobodile, nakog godinu dana vladavine Al Kaide", izjavio je vojni zvaničnik.

Prema njegovim rečima, jedan bombaš samoubica je udario vozilom punim eksploziva u kapiju baze u okrugu Kalf. "Odmah je usledila i druga ekplozija u centru vojne baze".

Nakon eksplozija, došlo je do direktnog sukoba pripadnika Al Kaide i vojske Jemena ispred baze, navode agencije.

Trećem samoubici, prema agencijama, meta je bila rezidencija generala Faraja Salmena, koji je uspeo da pobegne nepovređen. Zvaničnici su govorili pod uslovom da ostanu anonimni, jer za sada, niko nema ovlašćenje da razgovara sa novinarima.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/NewsYab

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter