Izvor:
18.12.2016 u 20:28
0

Napad Islamske Države: Meta ruski policajci, četvoro terorista likvidirano!

Predsednik ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je da su nakon napada na policiju u prestonici Groznom i pucnjave koja je usledila ubijena četiri "bandita" i dvojica ranjena, prenosi danas AFP, a agencija TAS S, pozivajući se na saznanja iz čečenske policije, navodi da se radi o pripadnicima Islamske države od kojih su trojica uspela da pobegnu.

Kadirov je ruskim agencijama kazao da je "grupa naoružanih ljudi" sinoć napala policajca i ukrala mu automobil, da bi potom snage bezbednosti blokirale Grozni i zapucale na napadače.

– Vatra je uzvraćena i banditi su neutralisani. Dvojica su odvedena u bolnicu, a četvorica su uništena – rekao je Kadirov i dodao da niko od policajaca nije stradao.

TAS S prenosi navode izvora iz čecenske policije koji je otkrio da se traga za "trojicom bandita, starih između 18 i 20 godina".

– Koliko je nama poznato, oni su odranije pristupili ogranku Islamske države. Kriminalci možda kod sebe imaju oružje – rekao je ovaj izvor.

AFP podseća da je Rusija tokom dve decenije vodila dva rata protiv separatista u Čečeniji, ocenjujući da je region u velikoj meri postao miran pod čeličnom vlašću Kadirova.

Agencija navodi da se islamski pobunjenici i dalje bore protiv vlasti.

Tanjug
Foto: Twitter/TodaysLoop

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter