Izvor:
18.12.2016 u 21:23
0

Novi samoubilački napad: Najmanje 48 vojnika ubijeno, a nekoliko desetina ranjeno!

Najmanje 48 jemenskih vojnika danas je ubijeno, a više desetina ranjeno u Adenu, u napadu bombaša samoubice, pripadnika takozvane Islamske države (IS), javljaju agencije pozivajući se na vojne zvaničnike i lekare.

Meta napada su bili pripadnici vojske koji su se okupili da podignu platu u blizini baze na severoistoku Adena.

Bombaš samoubica je neprimetno ušao među vojnike dok su čekali ispred kuće šefa specijalnih snaga bezbednosti za Aden, pukovnika Nasera Sarea, u blizini baze Al Savlaban, i potom se razneo.

"Broj ubijenih je porastao na 48, a ranjeno je 84 pripadnika vojske," rekao je AFP-u šef zdravstvene službe u Adenu Abdel Naser Al-Vali.

Vali je prvobitno rekao da je poginulo 40 vojnika, ali je upozorio da će taj broj verovatno rasti zbog toga što se neki nalaze u kritičnom stanju.

Sarea je rekao da je bombaš "iskoristio okupljanje i detonirao eksploziv dok je bio među njima".

Na poprištu eksplozije mogu se videti krvave mrlje i razbacane cipele, navodi AFP.

Islamska država je preuzela odgovornost za napad, navevši u saopštenju da je bombaš samoubica "koji je želeo da postane mučenik" prošao kontrolni punkt pre nego što se razneo.

U Al Savlabanu je pre osam dana izvrsen sličan napad u kome je ubijeno 48 a ranjeno 29 vojnika.

Jemenske vlasti mesecima vode kampanju protiv džihadista koji su aktivni na jugu i istoku siromašnog Jemena.

IS i njen teroristički rival Al Kaeda su iskoristili sukob između vlade u Jemenu i pobunjenih Huta koji kontrolisu prestonicu Sanu da ojačaju prisustvo u južnom delu zemlje.

Tanjug
Foto: Youtoube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter