2°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

ITALIJANSKI SCENARIO MOGUĆ U NEMAČKOJ: Kapaciteti bolnica na granici!

Predsednik Robert Koh instituta (RKI), Lotar Viler, smatra da je moguće da nemačke bolnice, zbog širenja virus korona, dođu do granica svojih kapaciteta.

Viler je, u intervjuu „Frankfurter Algemajne cajtung“, rekao da se mora računati s tim da kapaciteti neće biti dovoljni.

U vezi niske stope smrtnosti u Nemačkoj, on je rekao da je to pre svega zbog činjenice da se u Nemačkoj sprovodi veliki broj tetsova, ali i upozorio da to može biti iluzija,

- Stanje kao u Italiji moguće je i u Nemačkoj - naglasio je Viler, navodeći da ne može isključiti mogućnost da će biti više pacijenata nego što ima respiratora.

PROČITAJTE JOŠ

NEMA POVRAĆAJA NOVCA ZA OTKAZANA PUTOVANJA: Srbi uplatili oko 100.000 aranžmana

JEZIVA PORODIČNA TRAGEDIJA U NIŠU: Ubio suprugu (52), telo zamotao u tepih, SAKRIO U PODRUM, pa PRESUDIO SEBI!

POBEDITE USAMLJENOST I LETARGIJU: Morate brinuti o PSIHIČKOM ZDRAVLJU u KARANTINU!

ČUVAJTE SE! LOPOVI RADE PUNOM PAROM: Građani dobijaju opasne lažne poruke na mobilnim telefonima!

To što je pandemija u Nemačkoj, u međunarodnom poređenju, relativno blaža, smatra da je to zbog populacije onih koji su oboleli.

- Najpre su u Nemačkoj virusom bile pogođene osobe koje ne spadaju u rizične grupe, jer su mnogi u lancu prenošenja virusa bili, na primer, na skijanju. Ako dode do prenošenja u domove za stare i bolnice, preti opasnost da se udeo rizičnih grupa poveća - naglasio je Viler.

Razmišljanja o brzom povratak u normalnost, Viler smatra pogrešnim putem iz krize.

- Iz medicinskog ugla želim da što duže izdržimo prostorno distanciranje -  rekao je on, dodajući da je Nemačka još na početku talasa i da se pandemija mora ozbiljno shvatiti.

U Nemačkoj je trenutno više od 55.000 osoba inficirano virusom korona, a ovaj virus odneo je i više od 400 života.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar