Izvor:
02.01.2017 u 19:21
0

PRIVEDENO OSAM OSUMNJIČENIH zbog napada u noćnom klubu u novogodišnjoj noći!

Policija u Istanbulu privela je danas osam osoba osumnjičenih za veze sa napadom u noćnom klubu u novogodišnjoj noći, u kom je ubijeno 39, a ranjeno 69 osoba, javila je turska agencija Dogan.

Za napadačem se i dalje traga, podseća AFP. Islamska država preuzela je odgovornost za napad u Istanbulu.

"U nastavku blagoslovenih operacija koje Islamska država sprovodi protiv Turske, heroj vojnik kalifata je napao jedan od najpoznatijih klubova u kojima hrišćani slave otpadničke praznike", navodi se u saopštenju IS, preneo je Rojters.

Skoro dve trećine poginulih u napadu na noćni klub u Istanbulu su strani državljani. Dosad je identifikovano 38 od 39 žrtava.

Anadolija navodi da su 11 ubijenih turski državaljani, a da je jedan imao državljanstvo i Turske i Belgije.

Sedam žrtava je iz Saudijske Arabije, po tri iz Libana i Iraka, po dvoje iz Tunisa, Indije, Maroka i Jordana, a po jedan iz Kuvajta, Kanade, Izraela, Sirije i Rusije.

Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da se veruje da su dve osobe koje žive u Nemačkoj, a jedna od njih ima državljanstvo te zemlje, ubijene u napadu u Istanbulu, prenosi AP.

Navodi se i da su tri nemačka državljana ranjena u napadu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter