Izvor: Tanjug
01.06.2020 u 14:51
0

HACIDAKIS: Zabrana plastike za jednokratnu upotrebu do 1. jula 2021.

 Grčka planira da do 1. jula 2021. zabrani upotrebu proizvoda za jednokratnu upotrebu napravljenih od plastike, izjavio je ministar za životnu sredinu i energiju Kostis Hacidakis.

Hacidikis je ovu vest saopštio na događaju upriličenom na jednoj plaži u Atini na kojem je najavljena saradnja između ministarstva životne sredine i energije i A. C. Laskaridis humanitarne organizacije pod nazivom „Grčka bez plastike za jednokratnu upotrebu“.

OVO MORATE ZNATI

VUČIĆ I BORISOV obišli radove na Balkanskom toku

VUČIĆ OŠTRO: NIJEDAN POLITIČAR ne sme biti toliko BAHAT da misli da može da ZLOSTAVLJA DEVOJČICE!

NESTOROVIĆ OŠTRO O ZABRANI ULASKA GRAĐANA SRBIJE U CRNU GORU: Šta reći o ljudima koji su izbrisali Njegoša iz lektira?

MINISTAR STEFANOVIĆ: Sa Jurićem tužilaštvo treba HITNO da razgovara i proceni da li ima DOKAZE o političaru pedofilu

CRNA GORA IZNELA SPISAK ZEMALJA ČIJI GRAĐANI MOGU DA UĐU U OVU DRŽAVU: Nema Srbije na listi?

Ministar je kazao da se u Grčkoj svakog dana upotrebi veliki broj plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu i da to mora da se okonča. Zbog toga se i pokreće inicijativa „Grčka bez plastike za jednokratnu upotrebu“, koju je premijer snažno podržao, a koja mora se sprovede u saradnji sa građanima, rekao je Hacidikis.

Izvršna direktorka humanitarne organizacije A. C. Laskaridis izjavila je da Grčka čini veliki korak napred uvođenjem zabrane upotrebe plastike za jednokratnu upotrebu. Ona je pozvala na formulisanje novih zakona o zabrani upotrebe ovih proizvoda i dodala da bi njihovo usvajanje trebalo da bude praćeno kampanjom o podizanju svesti građana, prenosi Grik riporter.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter