25°C

Beograd

Photo: twitter

Izvor: Tanjug

KATANAC NA MELBURN Počela potpuna blokada na šest nedelja

Melburn, drugi po veličini grad u Australiji, od danas je pod potpunim karantinom, koji će trajati šest nedelja pošto se vlasti bore sa drugim talasom korona virusa.

Tokom karantina većina radnji i preduzeća biće zatvorena, što je izazvalo zabrinutost stanovnika zbog nedostatka hrane, prenosi Rojters. Od jutros su prazne ulice u gradu od pet miliona stanovnika, prestonice savezne države Viktorije, koja je u poslednja 24 sata prijavila 471 slučaj korona virusa i osam preminulih.

U Australiji sada ima ukupno oko 20.000 slučajeva Kovida-19 i 255 preminulih, što je, međutim, i dalje manje od mnogih drugih razvijenih zemalja.

Međutim, pandemija u Viktoriji preti da se prelije u druge savezne države. Novi Južni Vels prijavio je u sredu 12 novih slučajeva korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 483. U drugim saveznim državama i teritorijama nije bilo prijavljenih slučajeva korona virusa.

- Jednom smo zaravnili krivu i ponovo ćemo to učiniti - rekao je novinarima ministar zdravlja Greg Hunt.

Premijer Viktorije Danijel Endrus pozvao je građane Melburna, koji su već prošli kroz nedelje teških restriktivnih mera, da ostanu smireni usled porasta potražnje u supermarketima.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti