Izvor:
27.01.2017 u 03:55
0

Stradali nakon napada: Vojska našla tela 90 ekstremista!

Libijska vojska našla je oko 90 tela ubijenih ekstremista na mestima nedavnih vazdušnih udara SAD, u blizini uporišta Islamske države kod grada Sirta.

Vojska je postavila fotografije skrovišta u pustinji, pokrivenih peskom i travom, navodeći da se ti položaji koriste za obuku. Na licu mesta, nađena je municija, pojasi za samoubice i zamke.

Rekli su da su uhapšene i dve osobe za koje se sumnja da su ekstremisti, a četvorica koja su odbila da se predaju su ubili.

Vojska je zauzela Sirt nakon sedmomesečne kampanje, koja se završila u decembru.

Zvaničnici SAD rekli su, nekih 45 km jugozapadno od Sirta, koristeći vođenu municiju, ubili 80 ekstremista, od kojih su neki planirali napade u Evropi.

Kažu da su im primarne mete bili ekstremisti koji su pobegli iz grada.

Libijska vojska u izjavi nije dala opširnije detalje o tome kojoj nacionalnosti su pripadali ekstremisti, kao i gde su ranije bili, ali se navodi da ubijeni nisu pobegli iz Sirta.

Slike koje su ispratile izjavu pokazuju brojna skrovišta ukopana u pesak, izgorela vozila, satelitske telefone i brojna tela stradalih u vazdušnom napadu.

Takođe se navodi da je na jednoj lokaciji nađeno oko 70 tela, a na drugoj oko 20. Nejasno je koja je razdaljina između mesta na kojima su tela pronađena.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter