Izvor:
28.01.2017 u 01:31
0

Ucena “PINK PANTERA”: Morao sam u pljačku da mi ne bi ubili familiju!

Zlatara u starom delu Minhena bila je prošle godine na meti trojice Beograđana, koji su po nalogu čoveka iz Srbije morali da je opljačkaju kako bi mu vratili novac koji su uzeli pod kamatu.

Aleksandar C. (35) i Miloš M. (23) uhapšeni su i njima se sudi, dok je treći lopov u bekstvu. Iz straha za živote najbližih, Miloš M. na suđenju nije želeo da oda ko je čovek koji im je dao zadatak i instrukcije, tvrdeći samo da mu je pretio ubistvom porodice ako ne odradi pljačku!

– Bio sam ucenjen, nisam imao izbor. Ja sam električar bez posla. Zadužio sam se 3.000 evra. Trebao mi je novac da preživim. Moja majka zarađuje samo 200 evra mesečno. Ja sam samo uradio ono što mi je naređeno. Stidim se – gotovo plačnim glasom branio se 23-godišnjak iz Srbije, koga, zajedno sa njegovim partnerima, nemački mediji povezuju sa zloglasnom bandom „Pink Panter”.

Pljačka je izvedena krajem januara prošle godine u delu Minhena poznatom kao Viktorijal mark. Trojica lopova su upala u zlataru, ali se nisu nadala otporu koji im je pružio trgovac, braneći nakit, ali i svog sina, koji je bio s njim u radnji. On je izvukao gasni pištolj, pa su lopovi počeli da beže, a otac i sin su pojurili za njima i pokušali da ih spreče u bekstvu. Posle opšteg meteža nasred ulice, lopovi su uspeli da se otrgnu i pobegnu, ali su Aleksandar i Miloš uhvaćeni još istog dana.

– Uhapšeni su na osnovu tragova DNK, a policija je kod njih pronašla mobilne telefone sa njihovom prepiskom, ali i nekoliko fotografija objekta spolja i unutra – priča izvor iz Nemačke policije za tamošnje medije.

Tokom istrage, ali i pred sudom, uhapšeni Miloš M. je ispričao da je godinama vraćao novac koji je pod kamatu uzeo od čoveka iz Srbije, ali da nije uspeo i da je ovaj na kraju tražio od njega da opljačka zlataru i izmiri svoja dugovanja.

Dok se Beograđanin premišljao, nalogodavac, za koga se takođe sumnja da je deo kriminalne organizacije “Pink Panter”, pretio je da će mu se osvetiti preko najbližih članova porodice.

Na suđenju je Miloš rekao da im je i treći momak pomagao, ali nije želeo da otkrije njegovo ime. Osumnjičeni mladić pravdao se pred nemačkim sudijom da je zelenaša molio da ga ne tera da pljačka zlataru, već mu dopusti da nađe posao u Beogradu i tako vrat svoj dug.

Međutim, nalogodavac to nije dozvolio, već mu zatražio da što pre prebiju dug ili će mu porodica ispaštati.

Dvojici Srba zaprećena je kazna zatvora od pet do 15 godina.

Alo.rs
Foto: Printscreen/Alo.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter