Izvor:
30.01.2017 u 16:51
0

OFANZIVA proruskih snaga: Ubijeno PET vojnika, devetorica ranjena!

Pet ukrajinskih vojnika je ubijeno, a devetorica su ranjena u ofanzivi proruskih snaga tokom vikenda, saopštila je danas ukrajinska vojska, javlja Rojters.

Ovo je najkrvaviji vikend u istočnom delu Ukrajine od sredine decembra.

Ukrajinska vojska zaustavila je napad proruskih snaga na grad Avdijivka, dok proruske snage javljaju da su im položaji u području intenzivno gađani artiljerijom i dodaju da su imali jednu žrtvu.

– Oko Avdijivke, neprijatelj je dva puta pokušao juriš na naše pozicije i usled pretrpljenih gubitaka se povukao – navela je ukrajinska vojska u redovnom izveštaju o stanju konflikta

Skoro 10,000 ljudi je ubijeno u borbama između vojske i proruskih snaga koje traže nezavisnost od Kijeva, otkad je konflikt počeo 2014. godine.

Do najnovjeg okršaja je došlo uoči današnje posete ukrajinskog predsednika Petra Porošenka Berlinu gde će o sukobu u Ukrajini razgovarati sa kancelarkom Angelom Merkel.

Tanjug.rs
FOTO:Facebook/hindustantimes

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter