Izvor:
31.01.2017 u 01:52
0

Tragedija Srbina u SAD: POGINUO dok je IZLAZIO iz svog kamiona!

Živko Lakić (24) iz Kaća, poginuo je u saobraćajnoj nezgodi na autoputu u blizini Silver Spring Tounšipa, u američkoj državi Ilionis, kada je na njega nakon što je izašao iz svog kamiona naleteo drugi kamiondžija, koji je zatim pobegao sa lica mesta.

Nesreća se, prema pisanju američkih medija, dogodila 13. januara rano ujutru, a policije ubrzo uhapsila Alana Kigila (56) nakon potrage za crnim oštećenim kamionom i on se sumnjiči da je izazvao nesreću u kojoj je stradao mladić iz Kaća.

Vozač iz američke države Teksas osumnjičen je da je izazvao sabraćajnu nezgodu sa smrtnim ishodom, a tereti se i za opasnu vožnju, vožnju van svoje trake, nepružanje pomoći povređenoj osobi, kao i za neprijavljivanje nezgode policiji.

Policija je reagovala tek kada su iz Živkove firme javili da ne mogu da stupe u kontakt s njim.

Kako prenose lokalni mediji Kigil je na saslušanju priznao da je udario drugi kamion koji je stajao sa desne strane puta, a rekao je da je malo dalje stao da pregleda kamion, te da je nastavio do stanice za kamiondžije pošto nije mislio da se radi o velikoj šteti. Kigil je kazao da je bio umoran, i da je moguće da je zaspao. On je kazao da nije znao da je udario čoveka, a rekao je da bi svoju kompaniju o udesu obavestio na stanici za kamiondžije.

Međutim, prema tvrdnjama istražitelja na kamionu je bilo tragova krvi, a metal je bio savijen tako da se moglo naslutiti da je udario pešaka.

Front end damage to truck believed caused by hit-and-run. Driver arrested. Coroner says deceased from NY State. @fox43 pic.twitter.com/nSDTCDtuiV

— Matt Maisel (@Matt_Maisel) January 13, 2017

Živkovi prijatelji, takođe Srbi koji žive i rade u SAD kažu da je ovo velika tragedija, da je on bio dobar momak i radnik, te da je posle trećeg odlaska u Ameriku nedavno dobio takozvanu „zelenu kartu“, odnosno dozvolu za rad i boravak. Živko je za došao u Srbiju da poseti porodicu, a nakon odmora samo par dana pre nezgode vratio se u SAD da nastavi sa poslom.

Velika tragedija. Imao je poseban smisao za humor i sve je zabavljao. Još nam teže pada što je kolega kamiondžija pobegao i ostavio Živka mrtvog pored puta – kazao je jedan od njegovih prijatelja i dodao da je Živkov kamion bio propisno parkiran kada ga je izašao iz njega.

Živko je sahranjen u subotu u Kaću. Pošto je dopremanje tela iz SAD koštalo između 10.000 i 15.000 dolara njegovi prijatelji pokrenuli su internet kampanju i za kratko vreme skupili novac za njegov pogreb.

Izvor: Blic
Foto: Twitter/tehpeggy

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter