Izvor:
31.01.2017 u 15:16
0

Pao NAJBOGATIJI Brazilac zbog KORUPCIJE: Pre HAPŠENJA obrijao svoje umetke kose!

Brazilski milioner i biznismen Eike Batista (60), uhapšen je odmah po sletanju na aerodrom u Rio de Žaneiro zbog korupcije, prenosi Rojters.

On se sumnjiči da je davao mito bivšem guverneru savezne države Rio, a nalog za njegovo hapšenje izdat je prošlog četvrtka, u vreme kada Batista nije bio u zemlji.

Batista još uvek nije formalno optužen, jer po brazilskom zakonu, jedino tužilac može da podigne optužnicu, ali tek nakon što policija zaključi istragu.

Batista je pre pet godina imao neto zaradu 30 milijardi dolara, što ga je svrstalo na listu 10 najbogatijih ljudi na svetu.

Pre hapšenja, on je obrijao svoje umetke kose, pre nego što je zatvoren u čuveni Bangu zatvor.

In 2012, Eike Batista was Brazil's richest man, worth $30 billion. As of today, he's in one of its worst prisons https://t.co/PQOXC1n2fQ

— Glenn Greenwald (@ggreenwald) 30. јануар 2017.

Pre povratka iz Njujorka, gde se nalazio u trenutku kada je podignuta optužnica, Batista je kazao da odgovora pred sudom.

"To je moja dužnost, vreme je da razjasnim tu priču", rekao je on pre poletanja sa njujorškog aerodroma.

Batistin advokat kazao je novinarima okupljenim ispred zatvora da nije razgovarao sa njim, ali da je zabrinut za njegovu bezbednost.

U Brazilu, zatvorenici sa diplomom su obično odvojeni od ostalih zatvorenika u inače prepunim zatvorima, u kojima je u poslednje vreme povećano nasilje.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter