Izvor:
02.02.2017 u 00:41
0

Gori istok Evrope: Opet BUKNUO RAT, rakete ostavljaju SPALJENU ZEMLJU, civilima se LEDI KRV U ŽILAMA!

Prvi put od 2015. godine stanovnike regiona Donbasa su šokirale eksplozije raketa, ali je to samo deo horora koji sledi u životima civila na istoku Ukrajine.

Ruski mediji izveštavaju o tome s mesta zbivanja, prenoseći ispovesti građana nekoliko gradova na istoku Ukrajine, koji se nalaze u centru ratnih sukoba.

– Već četiri dana Donjeckom odjekuju eksplozije, ljudi nisu mogli da spavaju noću. Postoji konstantan problem sa strujom i vodom, a linija fronta je na svega pet do sedam kilometara od centra grada. Pogođeno je nekoliko škola, dve bolnice, trafostanice. Više od 200 rudara iz rudnika Zasjadko nije moglo da ode iz njega – naveo je Oleg iz Donjecka.

Prema njegovim rečima, panike nema, ali se gradom širi miris spaljenog eksploziva.

– U Gorlovki je potpuna tišina, ali je to znak za tenziju. Svi znaju šta se dešava u Donjecku i sve je veoma slično kao 2015. godine – rekla je Elena.

Pozivnoj Ljolja iz Donjecka prenosi da su stanovnci Adivke morali da se evakuišu, mnogi od njih nisu hteli da odu, uprkos tome što jedinice Vojske Ukrajine sve brže pristižu u region Donbasa.

Prema rečima Natalije iz Makivke, sve je toliko glasno u tom gradu, ali ništa nije jasno.

– Kod kuće sam i znam samo šta se piše na društvenim mrežama. Nema pravih informacija, samo glasina i sporadične panike. Išla sam u grad, ali tu postoje restrikcije u kretanju – navela je Ukrajinka.

B92
Foto: Twitter/EuromaidanPress

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter