Izvor:
05.02.2017 u 05:00
0

Duboka država protiv Trampa: Americi preti HAOS – novi predsednik BESAN, hoće da OBORI ODLUKU SUDA!

Ministarstvo unutrašnje bezbednosti SAD saopštilo je danas da je obustavilo sprovođenje Trampove uredbe u skladu sa odlukom federalnog suda u Sijetlu kojom je ta uredba privremeno blokirana.

– U skladu sa odlukom suda, suspendovali smo sve akcije vezane za primenu uredbe o zaštiti nacije od ulaska stranih terorista u SAD – rekao je portparol ministarstva Džilijan Kristensen.

I Stejt department objavio je da je odustao od otkazivanja viza za strance nakon odluke suda u Sijetlu, a američko Ministarstvo za unutrašnju bezbednost je naredilo avio-kompanijama da ne zadržavaju putnike.

– Poništili smo privremeni opoziv viza – rekao je zvaničnik Stejt departmenta.

Putnici sa vizama koje nisu fizicki poništene sada mogu da putuju ukoliko je viza validna. Prethodno, Stejt dipartment objavio je da je, na osnovu naredbe predsednika, ukinutio 60.000 viza.

Okružni sudija u Sijetlu, u državi Vašington, Džejms Robart privremeno je sinoć blokirao izvršnu uredbu američkog predsednika Trampa, odluku koja je izazvala proteste širom SAD.

Privremena odluka sudije Robarta odnosi se na sve američke države dok traje razmatranje žalbe koju je u ponedeljak uložio tužilac Bob Ferguson, jedan od 16 javnih tužilaca američkih saveznih država koji su Trampovu uredbu nazvali "neameričkom i nezakonitom".

Tramp pobesneo: Odluka takozvanih sudija je SMEŠNA, biće oborena!

Ova odluka izazvala je bes novog predsednika SAD koji se oglasio na Tviteru nekoliko puta od jutros. Tramp je između ostalog, napisao, da je odluka "takozvanog sudije smešna" i da će biti oborena.

– Kada zemlja više nije sposobna da odluči ko može, a ko ne može da uđe, posebno kada je u pitanju bezbednost i sigurnost – velika nevolja! – napisao je Tramp, a potom u sledećim tvitovima rekao da su se "neke muslimanske zemlje složile sa zabranom jer znaju da ako pustite neke ljude da uđu unutrato znači smrt i razarnje".

Donald Tramp pre nekoliko dana potpisao je uredbu kojom se na 90 dana zabranjuje ulazak izbeglica iz sedam većinskih muslimasnkih zemalja, dok se istom uredbom izbeglicama iz Sirije zabranjuje ulazak na neodređeno.

"Amerika na prvom mestu": Tramp OBEZGLAVIO simbol slobode i francuskog prijateljstva!

Informer
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter