Izvor:
05.02.2017 u 13:31
0

Može da ubije u sekundi: Radijacija sedam puta veća nego pre pet godina! (video)

Endoskopskim ispitivanjem u prostoriji sa reaktorom 2 krajem januara utvrđen je stepen radijacije od 530 siverta po času, koji može izazvati trenutnu smrt.

Radijacija u japanskoj nuklearnoj elektrani Fukušima, oštećenoj u razornom zemljotresu i cunamiju 2011. godine, dostigla je rekordni, sedam puta veći nivo nego pre pet godina, saopštila je energetska kompanija Tepco, u čijem je vlasništvu elektrana.

Kako se navodi u saopštenju, endoskopskim ispitivanjem u prostoriji sa reaktorom 2 krajem januara utvrđen je stepen radijacije od 530 siverta po času, koji može izazvati trenutnu smrt.

Portparol kompanije Tepco Tacuširo Jamagiši rekao je za agenciju Frans pres da je taj stepen radijacije više od sedam puta veći od nivoa izmerenog 2012. godine, koji je iznosio 73 siverta po času.

Stručnjaci su naveli i da je na metalnoj platformi u prostoriji sa reaktorom otkrivena rupa od jednog metra koju je najverovatnije izazvalo curenje goriva.

Tri od ukupno šest reaktora ozbiljno su oštećena u havariji izazvanoj zemljotresom i cunamijem u martu 2011. godine, a dosadašnjim ispitivanjima nije bilo moguće precizno utvrditi da li je u njima došlo do curenja goriva.

Telegraf
Foto: Youtube/Printscreen
Video: Youtube/drcrd

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter