Izvor:
05.02.2017 u 20:28
0

Amerikanci tvrde: Srbija u martu ulazi s vojskom na sever Kosova!

Američki časopsi "Forin afers" objavio je analizu profesora Idena Hečajra u kojoj se tvrdi će već za mesec dana Srbija ući vojskom na Kosovo, a da administracija Donalda Trampa to neće sprečiti!

Trampovi komentari o suvišnosti NATO pakta i okrenutnost ka Rusiji, blago su prevagnuli balans u korist Srbije. Srpski skorašnji potezi u svetlu izbora Donalda Trampa teško mogu biti slučajnost. Znajući da Rusija ima veću slobodu sad kada je Tramp na vlasti, Srbija može da računa da će ih Rusija podržati ako pokrenu operaciju da, tobože, zaštite Srbe na severu Kosova, i na taj način obmanu NATO" – tvrdi Hečajr.

Prema njegovim rečima, nije teško zamisliti da bi Trampova administracija bila voljna da napusti Kosovo.

To bi izazvalo pukotinu u NATO i sugurno dovelo do masovnih nereda među Albancima koji bi prirodno osećali da su napadnuti od strane Srbije i napušteni od međunarodne zajednice. Ovo bi moglo, dakle, da dovede do ponavljanja nasilja iz marta 2004. kada su neredi besneli širom Kosova, a srpska sela i manastiri bili napadani – tvrdi se u analizi "Forin afesa".

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter