Izvor:
05.02.2017 u 23:16
0

Tramp stao u odbranu ljutog protivnika: Ako je Putin ubica, ni Amerika nije naivna! (foto)

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u intervjuu za TV Foks da poštuje Vladimira Putina, a na upadicu novinara da je ruski lider "ubica", odgovorio je da i SAD imaju ubice i da na tom planu nisu nevine.

U delovima intervjua, koji su danas objavljeni, Tramp je na pitanje da li će se slagati sa Putinom, rekao da to još ne zna, preneo je AP.

– Poštujem mnoge ljude, ali to ne znači da su se sa njim slagati. On je lider svoje zemlje. Kažem da je bolje sarađivati sa Rusijom nego ne sarađivati. A ako nam Rusija pomogne u borbi protiv Islamske države… i islamskog terorizma širom sveta – to je dobro – rekao je Tramp.

– Da li ću se slagati sa njim? Nemam pojma – dodao je on.

Novinar Bil O''Rajli, koji je vodio intervju, zatim je izrekao sledeću upadicu o Putinu: "Ali on je ipak ubica. Putin je ubica".

Tramp je na to odgovorio:

– Ima puno ubica. Mi imamo dosta ubica. Šta mislite, da je naša država tako nevina – zapitao je Tramp.

AP konstatuje da iz objavljenog dela intervjua nije jasno da li je Tramp to dalje obrazložio ili je kasnije stavio u širi kontekst.

Intervju američkog predsednika za TV Foks biće u potpunosti objavljen večeras.

Trampova izjava već je naišla na kritike u redovima njegovih republikanaca, navodi AP.

Lider republikanske većine u Senatu, Mič Mekonel, izjavio je za CNN da se na može staviti znak jednakosti između načina na koji se ponaša Rusija i načina na koji se ponašaju SAD.

– Amerika je izuzetna, Amerika je drugačija, mi se ni na koji način ne ponašamo kao Rusi. Mislim da ovde postoji jasna razlika koju svi Amerikanci razumeju – rekao je on.

Potpredsenik SAD Majk Pens demantovao je da je Tramp napravio lažnu paralelu između Putina i američkih lidera, dodajući samo da on želi da resetuje odnose Vašingtona i Moskve, kako je to obećao u izbornoj kampanji, preneo je AP.

– Ako budemo u stanju da sarađujemo sa Rusijom u uništenju Islamske države i suprostavljanju radikalnom islamskom terorizmu, to će biti dobro. U Trampu imate predsednika koji će vise gladati u šoferšajbnu nego u retrovozor – rekao je Pens u intervjuu za NBC.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter